T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Eşref Bitlis Ortaokulu

21 MART DÜNYA ŞİİR GÜNÜ

Ozan Veysel; “ Can kafeste durmaz uçar/ Dünya bir han konan göçer/Ay dolanır yıllar geçer “diyor gönül gözüyle dostlarına  yılların geçtiğini.

 

 Şair  Dağlarca da;

Söyle sevda içinde türkümüzü

Aç bembeyaz  bir yelken

Neden herkes güzel olmaz

Yaşamak bu kadar güzelken?

 

İnsan, dallarla, budaklarla bir

Aynı maviliklerden geçmiştir.

İnsan nasıl ölebilir,

Yaşamak bu kadar güzelken?  diyerek   Veysel’in bir han olarak tarif ettiği dünyada yaşamdan vazgeçilmemesi,  güzel yaşanması gerektiğini  salık veriyor.

 Bugün ömrümüzün geriye kalanının ilk günü.   Kaç yıl geçtiyse ve kaç yıl kaldıysa geriye  ne yapmalı ki?  Hayal kurmalı, ümitvar olmalı,  insana yakın, insanlığa faydalı olmalı.  Bencillikten ,riyakarlıktan ,tembellikten ırak, doğruluktan, esenlikten, çalışkanlıktan, sevgi ve barıştan yana olmalı. Bir başına kalınsa bile…

 “Yanlış doğrudan , kötü iyiden kaçar/ Güneş her sabah etrafına aydınlık saçar/ Doğruların kaderidir yalnızlık/ Kargalar sürüyle, kartallar yalnız uçar…” (Ö. HAYYAM)

 

21 Mart Dünya Şiir Günü, Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü. Yarınlara kalan şiir ve şairlerle  bu günümüzün çocukları  çok güzel bir dinletiyle  duygu dünyamıza  seslendiler. Teşekkürler Sevgili çocuklar.... Sağolunuz değerli öğretmen arkadaşlar...

Hepimizin bir şiiri olsun yarına kalan...

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 21:27 - Görüntülenme: 600
  Beğen | 35  kişi beğendi