T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Eşref Bitlis Ortaokulu

İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

13 EKİM 2023 TARİHLİ İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERE BAĞLI OLARAK  ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN DİKKATE ALMASI GEREKEN ÖNCELİKLİ DURUMLAR

 Ders Başarı Puanı Türkçe dersi için 70 , diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.

Ödül (Takdir –teşekkür) belgesi almada ders puanları yükseldi.

Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması olarak güncellendi.

Ölçme ve değerlendirmeye ilişkin yeni bir yaklaşım oluşturuldu.

Okul tarafından yapılacak yazılı sınavlar aynı tarih, aynı saatte aynı sorularla yapılacak. Yazılı soruları çoktan seçmeli olmayacak, açık uçlu olarak  sorulan sorularla değerlendirme yapılacak. Açık uçlu sorular evet  /hayır ile veya sağlanan seçeneklerden birini seçerek yanıtlanamaz, bu da öğrencilerin, yanıtları herhangi bir yönlendirme olmadan kendilerinin düşünmeleri gerektiği anlamına gelir. Açık uçlu sorular sormak, çocukların yaratıcı enerjilerini geliştirmelerine, dillerini geliştirmelerine ve fikirlerini daha açıklayıcı olmalarına yardımcı olmanın önemli bir yoludur. Okul sınav takvimi, derslerin hangi kazanımlarından sorular sorulacağı, sınavların nasıl hazırlanıp yürütüleceği veli ve öğrencilerimize iletilmiş ve okul web sayfasında yayınlanmıştı.

Bilişim araçlarının kullanımına ilişkin tedbirler

Teknoloji bağımlılığını ve bilişim araçlarının amaç dışı kullanımını engellemek için okullarda cep telefonu, kamera, görüntü ve ses kaydı yapma özelliği olan bilişim araçlarının okul ve eklentilerinde bulundurulma ve kullanımına ilişkin okul müdürlüğünce sene başında yapılan bildirim doğrultusunda hareket edilecektir. Dünya sağlık örgütü, sağlık bakanlığının görüşü doğrultusunda sağlıklı gelişim için 16 yaşından küçüklerin cep telefonu kullanmaması veliler ve öğrenciler için vazgeçilmez kural olmalıdır. Ayrıca telefon kullanmanın eğitim motivasyonunu çok büyük oranda düşürdüğü gerçeği de önemsenmelidir. Buna bağlı olarak okul sınırları içerinde eğitim öğretim saatleri boyunca öğrenciler cep telefonu kullanmayacaktır. Bu kuralın ihlal edilmesi durumunda yönetmelik hükümleri doğrultusunda yaptırımlar uygulanacaktır.

Bu yönetmelik hükümlerinin yanı sıra bütün öğrenci velilerimizin öğrencileri okulca belirlenen kıyafetle okula göndermelerini, öğrencilerin okul dışı zamanda takmasının tercihine bağlı olan aksesuarlarla okula gönderilmemesini takip ve kontrol etmelerini, bu konu1nun bir sorun olarak konuşulmasına dahi gerek kalmamasını rica ediyoruz. 14.10.2023

 

EŞREF BİTLİS ORTAOKULU YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİ



 

https://www.meb.gov.tr/meb-okul-oncesi-egitim-ve-ilkogretim-kurumlari-yonetmeliginde-degisiklik/haber/31214/tr

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.10.2023 - Güncelleme: 19.02.2024 18:21 - Görüntülenme: 195
  Beğen | 5  kişi beğendi