Etiket Sonuçları: okuma

Şbt

Öğretim yılı başında “Çocuk Okur Büyük Düşünür” temalı okuma kültürünü geliştirici, pekiştirici etkinliğimiz 4. Öğün etkinliklerimiz devam ediyor. Bu hafta 5G sınıfı veli-öğretmen- öğrenci okuma buluşmalarını gerçekleştirdik. Velimizi okula davet ederek bir ders saati boyunca öğrenciyle birlikte kütüphane/konferans salonunda okuma kültürünü paylaştık.

Ock

Okulumuz Rehber Öğretmeni Zuhal Uysal koordinesinde Yazarıyla Konuşanlar Kitap Kulübü ve yayınevleri ile kurulan iletişim sonucunda okulumuza gönderilen 320 nitelikli çocuk kitabı okulumuz kütüphane raflarında ögrenci ve okurlarını bekliyor...

Okumak güzelleşmektir.

Kas

2023-2024 öğretim yılı Eşref Bitlis Ortaokulu birinci dönem 7. sınıf veli-öğretmen toplantısı 04 Kasım 2023 Cumartesi günü belirtilen gündem doğrultusunda yapıldı. Toplantının birinci oturumunda Okul Müdürümüz Rıza ÖKTEM tarafından 7. Sınıf öğrencilerle yapılan eğitimsel, bilimsel çalışmalar, sınavlar, önümüzdeki süreçte yapılacak faaliyetler ve okuma kültürünün evde , okulda oluşturulması için yapılması gereken etkinlikler hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca Bilişim Teknolojileri Rehber Rıza BAŞARAN tarafından Eğitim Bilişim Ağı(EBA portalı )ve okulumuz web sayfası hakkında bilgiler verildi. Toplantının ikinci oturumunda ise 7. Sınıf Şube Rehber Öğretmenleri velilerimize eğitim faaliyetleri, sınavlar, sınıf kuralları, okul kuralları ve ilköğretim kurulları yönetmeliğinin değişen maddeleri hakkında bilgilendirme yaptılar. Toplantıya katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

ÇOCUK OKUR, BÜYÜK DÜŞÜNÜR"

Değerli Veliler, sevgili öğrenciler;

Cocukların duyarlı, düşünen bireyler olarak yetişmesinin  alt yapısını  yüreği ve belleği  nitelikli donatarak saglayabiliriz.Bunun yöntemi  sanatsal, bilimsel, yaratıcı uyaranları  olan  hikaye,şiir, masal,roman kitaplarını okumaktır. Bu  hedefe bağlı olarak hem yetişkinler , hem de öğrencilerimizi, üç öğün  birlikte yemek yedikleri gibi, buna bir öğün  daha ekleyip günlük ortalama otuz dakika,  akşam uygun bir saatte, DÖRDÜNCÜ ÖĞÜN  yani  okuma öğünü yapmalarını diliyor, öneriyor,bekliyoruz. Çocuklarıin nitelikli kitaplarla tanışması için de Ankara üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama Merkezinin bilimsel, sanatsal süzgeçten geçirerek hazırladığı, anasinifindan liseye  kadar öğrenciye hitap eden kitap listelerini öneri amaçlı  bilginize sunuyoruz. Öğrencilerimizle her gün  DÖRDÜNCÜ ÖĞÜN yapmanızı içtenlikle diliyoruz. " "ÇOCUK okur,  BÜYÜK düşünür. Esen kalın.